Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vetenskapsradions internationella miljöprogram.

Om programmet

Publicerat måndag 1 augusti 2016 kl 14.19
Klotets programledare Marie-Louise Kristola spelar in ljud till ett program om världens vattenförsörjning. Programmet sänds direkt i radion en gång i veckan men kan också avlyssnas på webben och laddas ner som podd.
Klotets programledare Marie-Louise Kristola spelar in ljud till ett program om världens vattenförsörjning. Programmet sänds direkt i radion en gång i veckan men kan också avlyssnas på webben och laddas ner som podd.

Klotet är vetenskapsradions internationella miljöprogram i Sveriges Radio P1. Vi sänder en gång i veckan från våra redaktionslokaler i Uppsala och har mer än 200 000 lyssnare.

Vi har producerat högkvalitativ miljöjournalistik i radio
sedan 2009 och nominerats till flera priser (Prix Italia, Miljöjournalistpriset med flera).

Vi täcker alla sorters miljöfrågor, med ett vetenskapligt perspektiv.

Varje vecka belyser vi ett särskilt tema genom olika reportage och inbjudna gäster. Ibland åker vi i stället ut och sänder direkt från något intressant ställe.

Du kan höra oss direkt i din radio varje onsdag kl 14.03 i P1 med repris söndagar 18:00 och natten till tisdag 01:45.

Du kan också ladda ner alla våra program som poddar eller leta i vårt stora arkiv genom att skriva in ett sökord i rutan ovan till höger och klicka i "Klotet", eller bläddra i "Hitta rätt ämne" till höger på sidan.

Klotet var ett av de första radioprogrammen i Sverige som började använda sig av sociala medier.

Du kommer lätt i kontakt med oss på Facebook och Twitter (@Klotet) där vi försöker vara snabba på att svara och även själva söker svar på frågor.

Genom att följa oss får du bra koll på Sveriges Radios miljöbevakning, och kan själv vara med och påverka programmets innehåll.

Du kan också ställa en egen miljöfråga till våra experter.  

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".