Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vetenskapsradions internationella miljöprogram.

Dags att k-märka svenska sophögar?

Publicerat tisdag 16 februari 2010 kl 10.01
1 av 2
Den svenska soptippen - ett kulturminne? Foto: SVT bild
2 av 2

Sverige är ett föregångsland när det gäller sophantering. Att vi lever i ett slit- och slängsamhälle är egentligen inget problem längre eftersom vi blivit så bra på återvinning. Så kan man väldigt kort sammanfatta den nya boken som ges ut av Timbro förlag idag. Författaren Jonas Frycklund som arbetar som ekonom på Svenskt Näringsliv kommer till studion i morgon och diskuterar det svenska sopberget som , enligt honom, knappt existerar längre.

"En del kräver att vi ändrar vår livsstil, köper färre onödiga saker och tänker småskaligt – för miljöns skull. I själva verket är det tvärtom. Storskaliga fjärrvärmeanläggningar och effektiva återvinningssystem har skapat enorma miljövinster."

Ska läsa igenom boken nu. Kanske vill du skicka med någon fråga till Jonas?                             

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".