Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vetenskapsradions internationella miljöprogram.

Klotet jagar energisnåla prylar på Sveriges Energiting

Publicerat måndag 15 mars 2010 kl 11.28
1 av 2
2 av 2

Så är det dags för det årligen återkommande Energitinget. Förra året sände Klotet direkt från Älvsjömässan och inspirerades av forskare, politiker och närigslivsföreträdare som "verkade överens om attoch sätta igång med den stora, tunga uppgiften att svänga av från fossilenergisamhället mot ett grönare dito"

Många talade om hur otroligt mycket vi skulle kunna åstadkomma bara genom att effektivisera vår energianvändning. Ute i kommuner och företag , inom bostadssektorn och i de enskilda hushållen.  är att energianvändningen skall bli 20 % effektivare fram till 2050 ( - 20% energieffektivisering redan till 2020 ) Många miljöorganisationer tex menar att vi kan - och borde- .

Hur har det gått då? Har vi kommit igång med energieffektivisering i stor skala? Och vad finns det för smarta energisnåla prylar nu om man som konsument vill dra sitt eget strå till stacken?

Tipsa oss gärna. Eller skicka med oss dina egna frågor...

                                                                                                                               

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".