Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vetenskapsradions internationella miljöprogram.

Palmolja i kexen redovisas men inte certifiering

Publicerat onsdag 14 januari 2015 kl 14.10
Pelle letar palmolja på kexhyllan
(0:53 min)
Pepparkakor. Foto: Björn Gunér/SR.
Pepparkakor innehåller ofta palmolja, inklusive dessa. Foto: Björn Gunér/SR.

Går det att se om maten innehåller palmolja och om den är certifierad? Pelle Zettersten botaniserar bland kakor och kex i en mataffär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".