Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Intressanta möten, underhållning och aktuella ämnen. E-post: formiddag.kristianstad@sverigesradio.se

Christinas fiskrecept

Publicerat fredag 13 mars 2009 kl 11.32

Frusna fiskfiléer på följande sätt. Givetvis kan Du använda färsk fiskfilé. Beräkna 2 filéer /person.

Tina filéerna alt. Skölj färska och torka av dem.
Vänd ”köttsidan upp på alla.
Salta, men bara lite.

Bred på färskost med örter t ex gräslök på hälften av filéerna. Man kan använda med vitlök, men var ”snål”, fisksmaken ska inte försvinna.

Lägg ihop filéerna, 1 med + 1 utan färskost. Tryck till dem.

Vänd i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.

Stek i smör + olja, som ska vara riktigt varmt! Då får man en frasig yta. Är man många i familjen, förvärm ugnen till 225 grader. Efterhand som Du stket dubbelfiléerna på båda sidor, lägg dem på ugnsfats fat och efterstek.
Hur länge? Bra fråga, jag brukar peta med en gaffel eller liknande för att kolla läget. Det SKA vara genomstekt.

Till detta har jag kokt potatis eller ris. Hollandaise sås wokade grönsaker (från fryspåse) eller sallad.

Hungriga familjen kan ha lite gott bröd till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".