Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Intressanta möten, underhållning och aktuella ämnen. E-post: formiddag.kristianstad@sverigesradio.se
Hälsotips

Lime- och balsamicomarinerade jordgubbar

Publicerat måndag 1 juni 2009 kl 12.26
Lime och balsamicomarinerade jordgubbar. Foto: SR Kristianstad

En ljuvlig efterrätt eller nyttigt mellanmål

  • 1 liter jordgubbar
  • Saft och skal från en lime
  • 2 tsk råsocker
  • 2 msk balsamvinäger

Skölj och dela jordgubbarna. Rivskalet från limen och blanda ner i jordgubbarna. Blanda limejuice och socker och värm tills sockret är smält. Häll detta över jordgubbarna. Tillsätt balsamvinägern och blanda runt. Låt dera i minst 10 minuter, gärna över natten.

Njut!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".