Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Intressanta möten, underhållning och aktuella ämnen. E-post: formiddag.kristianstad@sverigesradio.se

Kokad ål på gammalt vis – bästa receptet!

Publicerat torsdag 3 november 2011 kl 10.50
Sven-Erik Tenghagen: ”Ålen ska alltid ligga ett dygn i kylskåpet först ...”
(3:57 min)
Anguilla anguilla, eller ål på ren svenska. Foto: Wikimedia Commons(CC ASA 3.0)

Ålafiskaren Sven-Erik Tenghagen delar med sig av sitt bästa recept på ål: kokad ål, eller kokt ål om man så vill. Ålen är en fet fisk, så glöm inte att salta rejält.

Storlek: ungefär 1 kg
Koktid: 1 ½ timme (sakta kokning) i mycket salt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".