Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Intressanta möten, underhållning och aktuella ämnen. E-post: formiddag.kristianstad@sverigesradio.se
Yrkes-VM

Serveringsproffs ger sina bästa tips

Publicerat tisdag 8 november 2011 kl 09.14
Emelie Sajland: ”Rödvinsglaset ska alltid vara centrerat”
(4:54 min)
1 av 2
Josefin Modig, Emelie Sajland och Anton Carlsson. Foto: Sveriges Radio
2 av 2
Serveringsproffset Emelie Sajland. Foto: Sveriges Radio

Hon vann SM i servering första gången hon ställde upp, hon blev blev Årets framtidslöfte på Restauranggalan 2010 och har nyligen också tävlat i serveringsyrket i World Skills, alltså Yrkes-VM. Hur 17 tävlar man i servering, undrar jag. Och vilket är det vanligaste felet vi gör som restauranggäster, som irriterar en servitris allra mest? Och hur ska jag duka hemma för att imponera mest på mina gäster?

Frågorna är många och jag hoppas de ska få svar av dagens gäst Emelie Sajland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".