Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industribyggnad med kraftig rökutveckling som följd och spridningsrisk till närliggande fastigheter. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på din lokala P4 kanal.
(Publicerat idag kl 12.35)
Intressanta möten, underhållning och aktuella ämnen. E-post: formiddag.kristianstad@sverigesradio.se
påskkaka

Baka Onsdag /Skär Torsdag

Publicerat onsdag 4 april 2012 kl 09.37

ugn 175 grader

Kakan:                                Glasyr:

200g smör                            2 dl vispgrädde

3dl socker                            2 dl socker

2 ägg                                   2 msk sirap

1dl kakao                            100 g mörk blockchoklad

2dl vetemjöl                         100 g smör

4 tsk vaniljsocker                  Garnering :

1 tsk bakpulver                      tex flagad mandel , strössel eller nåt man tycker

                                                       

Smält smöret i en kastrull . Ta den av värmen och rör ner socker o ägg.

Blanda kakaon, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.

Rör ner mjölblandningen i kastrullen med det andra.

Bred ut smeten i en långpanna (35 x20 cm) klädd med smort bakplåtspapper.

Grädda i 175 grader 15- 20 minuter (beroende på ugn)

Vänd kakan upp o ner på nytt bakplåtpapper o dra försiktigt bort det använda pappret.

Gör Glasyren:

Bryt blockchokladen i bitar. Blanda grädde, socker,sirap och blockchoklad i en kastrull.

Låt koka under omrörning tills glasyren tjocknar och chokladen smält. Ca 10-15 min.

Ta kastrullen av värmen och vispa ner det kalla smöret i klickar.

Bred glasyren över kakan och strö över garneringen .

Låt kallna i kylen till dagen efter (till Skärtorsdagen) därav namnet och skär den i små rutor med vass kniv.

Vill man ha den som efterrätt skärs den i lagom stora bitar så att en aprikos får plats ovanpå o bredvid en klick grädde.

Mäktig men vansinnigt god. Glad Påsk

Mvh/Ullice Ingmarsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".