Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Mån - fre 06 - 09, hjälper dig upp på morgonen med de oväntade frågorna och de roligaste gästerna.
Torsdag 20 oktober

Johan sätter hemlagat i fokus

Publicerat torsdag 20 oktober 2011 kl 10.57
Kökschefen Johan Andersson del 1
(4:52 min)
Johan Anderssons vision är att man ska laga maten själv från råvaror. Foto: Lindha Olofsson/SR Jämtland

Johan Andersson jobbar som kökschef i Bergs kommun, där han leder tolv olika kök och jobbar själv i något av dem varje vecka. 

Hans vision är att man ska laga maten själv och utgå ifrån råa varor. Så fullt ut det går.

"Halvfabrikat och helfabrikat är jätte bra i vissa lägen, men man ska inte utgå ifrån dom, för då levererar man ju inte den produkten som man lovar", säger Johan.

Förra veckan blev Johan utsedd till Årets Inspiratör av tidningen Restaurangvärlden.

Juryns motivering för att utse Johan Andersson till Årets Inspiratör 2011 löd så här: "Han står för en positiv knock-out på beslutsfattare och matgäster genom sitt strategiska och gränsöverskridande arbete och ett ständigt ifrågasättande i skön kombination med både kunskap och charm".

#link=279392#        #link=280093#         

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".