Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Med de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis massor av musik.

80 smaker reser till Estland

Publicerat torsdag 22 januari 2009 kl 09.14
1 av 3
Bob Alfjorov lagar vitkålsgryta. Foto: Samuel Costa Nordvall
2 av 3
3 av 3

Estland blev målet för Lönnå i P4 och Bob Alfjorov stod för maten, närmare bestämt vitkål med nötfärs. Bob bor sedan åtta år i Sverige, men den här maträtten är något han lagar titt som tätt där hemma. 

Vitkål med nötfärs

Ingredienser:
500 g nötfärs
1 tsk olja
2 hackade lökar
1 kg vitkål
2 ½ koppar kokt vatten
1 buljongtärning
2 lagerblad
kummin
peppar
salt

Gör så här:
Strimla vitkålen. Stek löken i oljan. Tillsätt nötfärsen och rör om då och då tills den är genomstekt. Tillsätt kokt vatten och buljongen.

Tillsätt vitkålen och salt och peppar efter smak. Sätt på lock och låt det ligga och småkoka i ca 30 min eller tills vitkålet mjuknat. Om det behövs, tillsätt mer vatten. Serveras med kokt potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".