Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis massor av musik.

Bengalisk mat med Jamal

Publicerat onsdag 25 mars 2009 kl 11.15
1 av 3
Jamal Uddin lagar mat från Bangladesh. Foto: Carl-Johan Höiby
2 av 3
Kyckling Korma och räkor i senap är mat från Bangladesh. Foto: Carl-Johan Höiby
3 av 3
Kyckling Korma. Foto: Carl-Johan Höiby

Vi åker vidare till Bangladesh på vår matresa. Jamal Uddin kommer Från Chittagong i Bangladesh som är landets näst största stad. Han har bott i Sverige i snart 16 år. Nu jobbar han som sushikock, och har även jobbat på en indisk restaurang i Stockholm.

Kyckling Korma

Du behöver:
1kg kycklingfilé
1 dl naturell yoghurt
2 dl vispgrädde
4 hela kardemumma
2 st kanel (går bra med pulver)
2 st lök
30 gram ingefära
30 gram vitlök
1 matsked socker
Salt efter smak
Steks i smör

Gör så här:
Börja marinera kycklingen med yoghurt och jättelite mixad vitlök och ingefära. Stek kycklingen i olja tills den får en gyllenbrunfärg. Därefter så gör du såsen med vispgrädde, kardemumma, socker, salt och kanel. Lägg sedan i löken som stekts tillsammans kycklingen.

Räkor i senap

Du behöver:
Senapsfrö (mixade)
Kokosnötsmjölk
1 st chili
Lök
Senapsolja
Salt
Socker
Räkor

Gör så här:
Stek löken i matolja tills den fått färg, lägg i alla ingredienser utom räkorna. När de fått lite färg, lägg i räkorna och låt stå i ungefär 10 minuter. Serveras med ris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".