Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis massor av musik.

Dave Hoodless grillade kangaroofilé med wokgrönsaker och klyftpotatis

Publicerat onsdag 15 april 2009 kl 10.15
Kangaroofilé från Australien

Dave Hoodless driver Galtströms Café och Restaurang söder om Sundsvall, och när han representerade Australien så blev det naturligtvis känguru på menyn.

Det här behöver du (4 pers):
ca 1 kilo kängurufilé
1 påse frysta wokgrönsaker (eller färska)
3 stora bakpotatisar
300 ml rödvin
balsamvinäger
torkad mynta, oystersås och timjan
Marinera kangaroo med olivolja, oystersås, mynta och grillkrydda dagen innan grillning, grillas på hög värme.
(ska vara mediumstekt på sin höjd)
Woka grönsaker på hög värme i olivolja, lite oystersås och lite salt, tillsätt grönsaksbuljong och kalvfond och red av med maizenamjöl, smaka av!
Myntabalsamico,
tillsätt torkad mynta i balsamvinäger.
Servera kangaroo på wokgrönsaker och klyftpotatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".