Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis massor av musik.

Kubanska toner och smaker hos Lönnå

Publicerat onsdag 27 maj 2009 kl 11.02
1 av 2
Julio Espinal med sin Cubanska kyckling hos Lönnå.
2 av 2
Smak- och färgrikt kycklinggryta

Julio Espinal, salsakungen i Sundsvall, är inte bara en hejare på dansa, han är dessutom en fena på att svänga om i grytorna. Här kommer hans favoritrecept.

Kubansk kycklinggryta med salsa o ris o bönsallad

Det här behöver du:
kycklingbitar
färsk citron
½ apelsin eller mandarin
passerade tomater
vitlök, kummin, salt och svartpeppar
matolja

Pressa lite citron och vitlök över kycklingbitarna och låt det marineras en stund.
Stek sedan kycklingbitarna i lite olja och krydda med svartpeppar och kummin. Häll sedan på tomaterna och låt allt koka/puttra till kycklingen är klar.
Till Salsa, ris och bönblandningen behöver du:

Basmatiris
svarta eller röda bönor
vitlök, lagerblad
paprika
passerade tomater
citron
Pressa citron i en stekgryta med lite matolja och fräs vitlök och paprika. Häll sedan på (färdigkokta) bönor och de passerade tomaterna och låt det puttra en stund.

Häll sedan i riset och några deciliter vatten så det täcker över riset.
Lägg också i lagerblad, och låt det koka under lock i ca 15 - 20 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".