Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis massor av musik.

Ugandiska bröd med jordnötssås

Publicerat onsdag 26 augusti 2009 kl 14.23
1 av 2
Kennedy Katende lagade ugandisk mat. Foto: Sofia Forell
2 av 2
Det ugandiska brödet Chapati med en jordnötssås till. Foto: Sofia Forell

Boxaren Kennedy Katende från Uganda besökte Warg i P4. Med honom följde en doft av nybakat bröd och jordnötssmör. Och i Uganda lagar man mat på känsla och följer inte mått så mycket...

Chapati
mjöl
olja
salt
vatten

Gör så här:
Ta lagom mycket mängd mjöl, salt och vatten och knåda ihop till en slät deg. Den ska vara lagom degig så att den går kavla ut. Kavla ut degen till runda och släta ämnen, i lagom storlek för att gå steka i stekpannan. Stek bröden i stekpanna som pannkakor ungefär, så de gräddas och får en fin färg.

Jordnötssås:
jordnötssmör
lök
tomatpuré
vatten

Gör så här:
Fräs löken lätt i olja på stekpanna. Blanda i tomatpuré och jordnötssmör och rör om. Tillsätt vatten för att få en mer lös sås. Låt koka upp. Prova dig gärna fram med olika kryddor.

Ät så här:
Bryt brödet i bitar och doppa i såsen. Ät med fingrarna för den rätta ugandiska känslan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".