Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis massor av musik.

Auberginesallad från Rumänien

Publicerat onsdag 7 oktober 2009 kl 14.51
1 av 3
Auberginesallad. Foto: Sofia Forell
2 av 3
Michael Ciocanas från Rumänien lagade rumänska vindolmar och auberginesallad i Jorden runt på 80 smaker. Foto: Sofia Forell
3 av 3
Michael Ciocanas från Rumänien lagade rumänska vindolmar och auberginesallad. Foto: Sofia Forell

Michael Ciocanas ursprungligen från Rumänien, numera Härnösand, gästade Lönnå i P4 onsdagen den 7 oktober och bjöd bland annat på vindolmar och auberginesallad.

Recept på auberginesallad

2 stora aubergine
1 mindre gul lök
2 hårdkokta ägg
2 skedar majonäs
salt efter smak
svartpeppar efter smak

Auberginerna gräddas i ugnen och sedan skalas och läggs för att rinna av ca 2-3 timmar.
Sedan mosar man auberginerna med en träsked (metall färgar!).

Finhacka löken i mindre bitar och sedan blanda med auberginer, salt och svart peppar.
Avsluta med att blanda väl majonäsen och finhackade hårdkokta ägg.

Dekorera med röd paprika och sedan låt sallladen stå i kylskåpet minst 2-3 timmar för att få smaken. Servera kallt på rostade brödskivor.
Smaklig måltid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".