Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis massor av musik.

Kalmar FF:s ugnsstekta isterband

Publicerat tisdag 20 januari 2009 kl 11.41
1 av 2
Roger Teréus lagade ugnsstekta isterband. Foto: Sofia Forell
2 av 2
Roger Teréus från Oskarshamn i Småland. Foto: Sofia Forell

Roger Teréus från Oskarshamn i Småland, lagade ugnsstekta isterband i säsongens andra "Svenska smaker".

Receptet är från vecka 46 2008

Isterband är en rökt lätt torkad korv med svagt syrlig smak. Lagar man den i ugn osar det mindre. Serveras med potatismos, stuvad potatis, kokt eller stekt potatis och en råkostsallad.

4 port

4 isterband

Fyllning:
4 msk finhackade rödbetor
4 msk finhackad inlagd gurka

Sätt ugnen på 225 grader. Skåra isterbanden på längden och lägg dem med skårorna upp i en lätt smord ugnssäker form. Blanda rödbetor och gurka och lägg blandningen i skårorna. Stek i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Isterband i mikrovågsugn

2 port

Halvera receptet. Förbered som ovan. Lägg isterbanden på ett fat och värm övertäckt på full effekt i 2-3 minuter tills isterbanden är varma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".