Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis massor av musik.
Svenska smaker

Hasselnötspanerad Västerbottenost

Publicerat onsdag 9 juni 2010 kl 08.07
1 av 5
Tomas Forsgren från Lycksele i full gång i radioköket
2 av 5
Dubbelpanera västerbottenosten i mjöl, ägg och hackade hasselnötter.
3 av 5
Stek ostbitarna i smör.
4 av 5
Lämna aldrig ostbitarna. Pyssla och pyssla så dom inte smälter helt.
5 av 5
Dekorera med persilja och en rejäl klick med mylta. Tillsammans doftar och smakar det ljuvligt.

Tomas Forsgren (född i Lycksele Lapplands landskap), blev vår representant för Västerbotten, och han bjöd på hasselnötspanerad Västerbottenost med egenhändigt plockade hjortron.

Hasselnötspanerad västerbottensost med hjortron 

Till ca 4 personer behöver du:
200 g Västerbottensost
1 ägg
100 g hackade hasselnötter
3 msk vetemjöl
3 msk smör
2 dl hjortron
1 dl socker alternativt 0,5dl fruktsocker
Lättstekt persilja som dekoration

Du gör så här:
Blanda hjortron med socker alternativt fruktsocker (eller använd hjortronsylt)
Vispa ägget och skär osten i centimetertjocka skivor.
Vänd osten först i mjöl, sedan ägg och avsluta med att vända osten i de hackade hasselnötterna. Smörstek ostskivorna i medelvarm stekpanna.
Servera osten med hjortron och lite persilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".