Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis massor av musik.
Kafferepet 20 oktober

Säg hej till publiken!

Publicerat onsdag 20 oktober 2010 kl 09.00
1 av 2
Carin Vallins hembakade Hjortronmuffins
2 av 2
Smarriga muffins på väg in i studio 2 till Kafferepet. Från vänster till höger: Oscar Bedoya, Karin Lönnå, Carin Wallin och Paula Persson

Den här veckan är det Carin Wallin Nordkvist som står för det hembakade brödet i Lönnås
kafferep. På faten ligger små gulliga hjortronmuffins som både Paula Persson och
Oscar Bedoya får sätta tänderna i.

Cloudberry muffins

2 Ägg
2dl Strösocker
Vispas mycket väl
50gr smör smältes exempelvis i mikron
2dl Yoghurt turkisk eller grekisk
Rör ner i äggsmeten
3,5dl Vetemjöl
2tsk bikarbonat/bakpulver
3-4tsk Vaniljsocker
Rör ihop mjölblandningen och rör ner i smeten
Skeda ur smeten i muffinsformar gärna i en muffinsplåt (håller formen bättre då) klicka i ca 1 tsk hjortronsylt i mitten på varje muffins
Grädda i mitten av ugnen ca 210gr ca 15 min (varmluft)
Låt dem svalna av innan du sätter på toppning!

Hjortronsylt
Ca 2-2,5dl hjortron
Ca ¾-1dl socker
Kokas ihop låt svalna
Om du har tillgång till hjortron så välj ut några fina bär som du kan använda till garnering

Toppning
Ca 1dl philadelphiaost naturell
Ca 1 -2 tsk hjortronsylt
Ca 6-8 msk florsocker
Röres ihop och placeras på varje muffin som toppning, garnera med ett hjortronbär

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".