Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis massor av musik.
Kafferepet 27 oktober

Halka, Biscotti och andras ungar

Publicerat onsdag 27 oktober 2010 kl 00.00
1 av 2
Karin Lönnå, Paula Persson, Lisa Ellström och Olle Danielsson
2 av 2
Lisa Ellströms "Snickerdoodle Biscotti "

Snickerdoodle Biscotti 
(kaka rullad i kanel och socker)

Du behöver:
6,5 dl mjöl
2,25 dl socker
2 tsk bakpulver
¼ tsk salt
1 msk olja
1 tsk vaniljextrakt
3 ägg

Toppning:
2 msk socker
1 tsk kanel
1 ägg vispat

Gör så här
Blanda allt till en deg. Forma till ett långt bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.Pensla degen med ett uppvispat ägg och strö över socker och kanel blandningen.Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 30 minuter. Tag ut och skär längder direkt i ca 2cm bitar på snedden. Lägg dem med snittytan upp och rosta mitt i ugnen i 5 min.Tag ut och vänd på dem och rosta mitt i ugnen i 5 min Låt kallna och lägg dem i en tättslutande burk.
Bjud in till kafferep och njut av dem med en kopp kaffe till!

Alternativt: Hoppa över toppning och blanda i smeten istället - en näve nötter, torkade frukter som aprikoser eller russin, bitar choklad eller torkad lavendel

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".