Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis massor av musik.
16 februari 2011 Kafferepet

Lin Lins kärleksmums till kaffet

Publicerat onsdag 16 februari 2011 kl 09.08
1 av 2
Lin Lin Wang lägger upp kärleksmums till sina kamrater
2 av 2
Karin Lönnå, Carin Wallin Nordqvist och Lisa Ellström med förväntningsfulla blickar mot Lin Lins kärleksmums.

Som brukligt på onsdagar så samlades det en munter skara människor till ett genuint kafferep med uppdrag att lösa världens stora och små problem över en kopp kaffe och något gott att doppa.

Du vet väl att du kan skicka in dina funderinger eller frågor till kafferepet.  E-post: lonna@sr.se

Kärleksmums

 

Kaka:                                                           

150 g margarin                    

1,5 dl mjölk

2 ägg

2,5 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

Glasyr:

3 dl florsocker

2 msk kakao

2 tsk frystorkat snabbkaffe

2 tsk vaniljsocker

50 g smält margarin

3 msk mjölk

Garnering:

1 dl kokosflingor

Sätt  ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en lätt smord långpanna, 30x40 cm. Papperet ligger fast om långpannan är smord.

Smält margarinet på svag värme, ställ åt sidan och tillsätt mjölken.

Vispa ägg och socker, gärna med elvisp, till en vit smet.

Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kakao, rör ner mjölblandningen och det smälta margarinet med mjölk i ägg sockersmeten och rör försktigt om till en jämn smet.

Häll och bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.

Gör under tiden glasyren. Blanda florsocker, kakao, snabbkaffepulver och vaniljsocker, tillsätt det smälta margarinet och mjölken. Rör glasyren slät.

Tag ut kakan från ugnen och bred glasyren över den varma kakan (i långpannan). Strö över kokosflingorna.

Skär kakan i fyrkantiga bitar då den svalnat. Använd kniv eller plåtskrapa, lossa bitarna försiktigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".