Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Med de snabba nyheterna, dagens snackisar och spännande personer – och givetvis massor av musik.
experten

Johans snabba yoghurtglass

Publicerat tisdag 10 april 2012 kl 10.44
"För att få chokladen blank måste man temperera den"
(1:45 min)

Johan Bergvall, kock och sommelier, var i studion och svarade på efterrättsfrågor från lyssnarna. En lyssnare mejlade in en fråga om hur man får chokladen att bli blank när man smälter den.

När man kommit på vad man vill bjuda på till efterrätt kan man börja klura på vilken dryck man vill servera till. Och det finns några generella tumregler för att välja efterrättsvin.

Johan bjöd dessutom ett enkelt recept på en snabb och god yogurtglass.

Johans snabba yoghurtglass

1 liter vaniljyogurt
1 förpackning frusna bär.
ev. lite floursocker.

Mixa frusna bär och yogurten. Smaka av med sockret precis innan servering, så har man gjort en frisk och god glass.

Hälsningar,
Johan Bergvall

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".