Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, trafik, väder och senaste nytt. Allt du behöver för bästa möjliga start på dagen.

Özgür bakar rabarberpaj

Publicerat torsdag 11 juni 2009 kl 09.16
1 av 4
Gästprogramledare Özgür Karlidag. Foto: Tomas Wahlund
2 av 4
Så här ser ett praktexemplar av en rabarberpaj ut. Foto: Tomas Wahlund
3 av 4
Özgür visar upp det färdiga resultatet. Foto: Tomas Wahlund
4 av 4
Özgür knådar pajdeg. Foto: Tomas Wahlund

 Gästprogramledaren Özgür Karlidag fullföljer uppdraget att baka en rabarberpaj. Lyssnaren Gunnie hade ju nämligen postat ett receptprytt vykort till morgongänget. Özgür som hävdade att det var lätt kastade sig in bland slevar och karotter i köket.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör el. marg.
3 msk kallt vatten

Fyllning:
ca 1 liter skuren rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Ugnstempraturer: 225 grader
Gör pajdegen genom att arbeta ihop ingredienserna, gärna för hand.
Låt degen vila i kylskåp ca. 30 min.

Tag helst späd rabarber. Drag av skalet på äldre stjälkar. Skär rabarbern i skivor.
Lägg rabarber, socker och potatismjöl i en osmord ugnssäker form, rör om så att allt blandas.

Gör en rulle av ca 1/3 av degen och tryck fast den mot formens kant. Kavla ut resten till ett galler. Pensla med uppvispat ägg och grädda. Låt pajen, svalna något och servera sen med vaniljglass eller vispgrädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".