Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, trafik, väder och senaste nytt. Allt du behöver för bästa möjliga start på dagen.

Pumpasoppa till frukost

Publicerat onsdag 27 oktober 2010 kl 09.01
1 av 4
Kerstin Wretman och Ted Svensson slevar upp soppa. Foto: Emil Modin.
2 av 4
Ulf provar pumpasoppan. Foto: Emil Modin.
3 av 4
Ju fler kocka desto bättre soppa. Kerstin och Ted provsmakar. Foto: Emil Modin
4 av 4
Elenor tycker till om soppan. Foto: Emil Modin.

Halloween till helgen! Men era pumpor behöver nödvändigtvis inte förvandlas till lyktor utan kan även bli till smaskig soppa.

Teds pumpasoppa (6 pers)

1 liten pumpa
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
8 dl grädde
½ dl kycklingfond
Sambal oelek
Smör
Äppelcidervinäger

Rosta pumpa, lök och vitlök gyllenbrun med lite socker.
Slå på grädde och kycklingfond.
Koka i 10 minuter.
Mixa soppan slät och smaka av med sambal oelek och äppelcidervinäger.

Tvätta och torka pumpakärnor, rosta med salt i stekpanna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".