Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, trafik, väder och senaste nytt. Allt du behöver för bästa möjliga start på dagen.
Fredag 20 juli

Råbiff av hästkött på isländskt vis

Publicerat fredag 20 juli 2012 kl 10.52
1 av 3
Halstrad råbiff på hällbröd är en av kockens egna favoriter. Foto: Karin Johansson
2 av 3
En efterrätt av yoghurten Skyr. Foto: Karin Johansson
3 av 3
Veckans grillkock Birgir Sigurdson. Foto: Karin Johansson

Grillat lamm och rågbröd och en variant på coleslaw stod på menyn när Birgir Sigurdson besökte P4 Morgon. Här hittar du hans recept:

Flatkaka

150 g Grahamsmjöl
150 g Rågsikt
150 g Vetemjöl
400 g Varm Mjölk
100 g Socker
3 tsk Bakpulver 

Blanda allt til en smidig deg och låt den vila i 30 minuter. Kavla så tunnt som möjligt. Stek på het panna/häll.

Slaw på skyr

150 g Skyr naturell
1 Liten scharlottenlök
1/2 Äpple
1 Rädisa
1 tsk Vinäger
Salt

Skiva löken tunt och låt den dra i vinäger och socker. Riv äpplet och rädisan grovt och blanda samman allt.

Råbiff på häst

200 g Hästfilé
Röksalt
Peppar
Gräslök
Olivolja

Blanda allt samman och forma till biffar. Grilla någon minut på varje sida för att gå en fin yta.

Ärtpesto

Frysta gröna ärtor
Riven parmesanost
Finhackad vitlök
Olivolja
Citronsaft

Mixa allt till önskad konsistens.
 

// Birgir Sigurdson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".