Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Korta dokumentärer från nutiden. Nära samtal och reportage om människors liv och idéer.

Mat och identitet

Publicerat torsdag 15 oktober 2009 kl 21.00

Äta bör man annars dör man, lyder ordspråket.
Men mat är så mycket mer. Genom vad och hur vi äter visar vi vilka vi är - eller vill vara.
Tendens den här veckan handlar om mat som social markör, om middagskulturens osynliga regler och om det revolutionära i att vägra banta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".