Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mouclade curry rouge med Fredrik Zäll

Publicerat torsdag 21 januari 2010 kl 11.12

Gör så här: Skölj och borsta musslorna väl, släng de som inte redan är stängda eller som stänger sig när ni knackar på dem. Fräs dem i en kastrull med olja, finhackad vitlök, finhackad schalottenlök och morot skuren en julienne.

Mouclade curry rouge

4 portioner

1 kg repodlade blåmusslor
1 dl vispgrädde
4 klyftor vitlök
1½ dl torrt, vitt vin
1 msk olivolja
1 tomat
1 morot
3 schalottenlökar
1-3 msk röd currypasta beroende på smak och tycke
1 knippe färsk timjan
1 knippe bladpersilja
Färsk pasta Pappardelle till er alla

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".