Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Peter Jöback lagar Lammfärsbiffar och bulgursallad

Publicerat måndag 11 oktober 2010 kl 08.33

Lammfärsbiffar och bulgursallad

600g lammfärs
2 st vitlöksklyftor, rivna
1 dl hackad syltlök
2 dl grekisk yoghurt, 10%
Salt
Pepper
3 dl bulgur
3 dl vatten
2 st tomater
100 g inlagd paprika
100 g inlagd kronärtskocka

1 st rödlök

1 knippa bladpersilja el basilika
2 msk sherryvinäger
0,5 dl olivolja

Gör så här:

Blanda lämmfärs, vitlök, hackad syltlök och grekisk yoghurt. Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i smör.
Koka upp vatten och tillsätt bulgur. Låt stå och svälla i cirka 10 minuter.
Skär rödlöken i båtar och låt den dra i en skål med olja och vinäger.
Skär ner resten av grönsakerna och blanda ihop med bulgur. Salta peppra. Plocka ner persilja eller basilika.
Klart att servera

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".