Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sveriges Radios miljöpolicy

Publicerat onsdag 15 april 2009 kl 13.31

Sveriges Radios uppdrag är att vara en radio i allmänhetens tjänst och ska bibehålla allmänhetens höga förtroende. Därför är miljöarbetet en självklar del av verksamheten.

Sveriges Radio tar miljöansvar och bidrar till en hållbar utveckling. Det innebär att vi arbetar systematiskt med att kartlägga miljöaspekter genom ett miljöledningssystem. Vi sätter upp mål för ständig förbättring och redovisar resultaten i en årlig hållbarhetsredovisning. Sveriges Radio ska vara välskött, effektivt och resultatinriktat för att ge publiken valuta för pengarna. Miljöhänsyn tas även genom att ställa krav vid upphandlingar, vid resor och inköp samt källsortering. Genom miljöarbetet bidrar SR till att nå de nationella miljömålen. Varje medarbetare har ett ansvar att följa gällande lagstiftning samt medverka till att miljöhänsyn tas i det dagliga arbetet.


Stockholm den 29 april 2008
Kerstin Brunnberg
dåvarande VD Sveriges Radio

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".