Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Samarbetspartners 2017

Publicerat måndag 13 februari 2017 kl 13.00
Partners_2017med SI

Kungliga Operan

Östersjöfestivalen har sedan starten samarbetat med Kungliga Operan om gästspel från Mariinskijteatern, konserter i Berwaldhallen med Kungliga Hovkapellet och Operakören samt årets invigningskonsert Oedipus Rex.

www.operan.se


Radiohjälpen

Östersjöfestivalen samarbetar med Radiohjälpen om kampanjen Hjälp oss hjälpa Östersjön.

www.radiohjalpen.se

 
Raoul Wallenberg Academy

Östersjöfestivalen samarbetar sedan 2013 med Raoul Wallenberg Academy, vars mission är att stödja unga att hitta modet att göra skillnad, med Raoul Wallenberg som inspirationskälla. RWA vill stärka ungas förmåga att skapa medmänsklig förändring, ge dem utbildning i empatiskt ledarskap samt verktyg och inspiration till att agera med civilkurage.

www.raoulwallenberg.se

Svenska Institutet

Svenska Institutet (SI) arrangerar ett seminarium om vilket ledarskap som behövs för en hållbar utveckling i Östersjöregionen.

SI är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. SI arbetar för att stärka Sveriges relationer och utveckla samarbeten med länderna runt Östersjön och i vårt närområde inom bl. a. hållbarhetsområdet.

www.si.se 

Sveriges Radio P1

Flera av Östersjöfestivalens seminarier sänds i Sveriges radio P1. Programledare från Kulturradion och Vetenskapsradion är moderatorer på seminarierna.

www.sverigesradio.se/p1


Sveriges Radio P2

Sveriges Radio P2 sänder alla konserter från Östersjöfestivalen, de flesta direkt. Flera konserter sänds också via EBU till länder i övriga Europa.

www.sverigesradio.se/p2

 

Utrikespolitiska Institutet

För tredje året i rad arrangerar Utrikespolitiska Institutet seminarier under Östersjöfestivalen. I år är ämnena Finlands 100-årsjubileum och temat Makt och pengar – eviga följeslagare? Seminarierna sänds i Sveriges radio P1.

www.ui.se

 

Med stöd av:
Kulturrådet
Kulturdepartementet
Stockholms stad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".