Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi väcker Skaraborg med ett leende varje vardag, 06.00 - 09.30

Stefan Grynges recept 2 nov 2007

Publicerat torsdag 1 november 2007 kl 11.20

på nya smaker

Pannacotta på färsk basilika, 6-8 portioner

  • 2½ gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl sött vitt vin
  • 5 msk strösocker
  • ½ dl grovhackad färsk basilika
  • ½ vaniljstång
  • 1 ägg

Lägg g-bladen i vatten.

Mixa basilikan i vittvinet och blanda i socker, grädde och vaniljstång.

Lått blandningen sjuda några minuter under omrörning och tillsätt det urkramade gelatinet.

Drag av från spisen och vispa försiktigt i ägget.

Låt stå 2 timmar i kylskåp innan servering.  

*****

Svartpepparpannacotta 6-8 portioner

  • 2½ gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 msk strösocker
  • 20 gram svartpeppar
  • 2 vaniljstänger
  • 1 ägg

Lägg g-bladen i vatten.

Blanda de urkramade bladen med grädden och grovkrossade svartpepparkorn, de uppskurna vaniljstängerna..

Blanda i socker och gelatinet.

Lått blandningen sjuda några minuter under omrörning.

Drag av från spisen och vispa försiktigt i ägget.

Sila genom chinoise och låt stå 2 timmar i kylskåp innan servering.      

Stefan Grynge   

*****

                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".