Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi väcker Skaraborg med ett leende varje vardag, 06.00 - 09.30

Läs chatten med "Robinson-Suzanna"

Publicerat söndag 31 januari 2010 kl 08.30
Suzanna Benjaminsson på plats vid chatten i radiohuset i Skövde. Foto: Magnus Ljung/SR Skaraborg.
moderator:NU är Suzanna på plats framför datorn, dags att dra igång chatten!
moderator:Tänk på att skriva kort, det kommer in många frågor och vi vill att Suzanna ska hinna svara på flera inlägg!
Lars Lundberg,:Min fråga är vad förutom dina barn och vänner saknade du mest under tiden på ön? Vad hade du tagit med dig för personlig sak om du hade fått göra om det? Var ni inte speciellt hungriga, tycker att det varit mycket mindre fokus på hungern denna gång. Fick ni mat som vi inte fått se? /Anna
Suzanna Benjaminsson:Jag saknade mat mest av allt förutom mina barn och vänner. Jag var hungrig hela tiden. Den mat ni fick se vad en mat vi fick.
Anna Svensson:Jag undrar om Ni på något sätt blev kompenserade för inkomstbortfall när Ni var iväg? Nästa fråga är hur mycket Ni lämnade lägret och utforskade omgivningen, t. ex. efter mat? I programmet så såg det ju ut som att Ni bara gjorde detta någon gång i slutet av äventyret. Jag hejade på Dig!
Suzanna Benjaminsson:Vi fick ersättning men inte så jättemycket. Vi fick inte gå så långt borta på grund av att dom tänkte på säkerheten och att dom ville filma oss hela tiden. Tack snälla du för att du hejade:)
Rebecka:Hej sanna. Du var grym som försvarade den kvinnliga sidan i robinsson. Haha, en allmän fråga bara.. hur lång är du?
Suzanna Benjaminsson:Hej själv..jag är 1.67 vi var ju inte så många tjejer kvar på ön så det var bara att kämpa på:)
urban:vad var det värsta på robinson
Suzanna Benjaminsson:Det värsta under den här tiden var hungern och saknaden efter sina nära och kära. Jag längtade efter människor som man kunde lita på och som man kunde vara helt sig själv med
Tommy:Skäms du för ditt betende under tävlingen ?och varför lät du dig helt styras av Jimmy?
Suzanna Benjaminsson:Jag handlade utefter vad jag trodde var rätt i den stunden i den situationen. Jimmy har en annan sidan som inte visades i tv. Jimmy styrde verkligen inte mig. Han gjorde som jag sa:)
Robin:Vem tycker du skulle vunnit Robinsson
Suzanna Benjaminsson:Givetvis ville jag vinna. Men Hans är en värdig vinnare i mina ögon. Den som tar sig hela vägen är en värdig vinnare
Lars-Göran Malm:Grattis Suzanna.Var det en miss att inte rösta bort Jimmy när du hade chansen,då hade du varit i finalen.Jag tycker du var bäst.
Suzanna Benjaminsson:Idag kanske jag hade handlat på ett annat sätt. Men i den stunden så visste jag att Veronica hade en grym balans och jag visste även att dom på spökön säkert skulle vara med och rösta. Jag visste att Jimmy var mer hatad än mig. Så om jag satt i finalen med honom skulle jag vinna.
Olle i Falköpin:Hur många människor är det som filmar er hela tiden?
Suzanna Benjaminsson:Det var tre personer på ön som filmade oss. Under pristävlingarna och örådstävlingarna var det kameror och folk överallt
Ninni:Hur lång tid tog det för dig att komma tillbaka till vardagen efter Robinson? Skulle du gjort något annorlunda när du ser tillbaka på äventyret?
Suzanna Benjaminsson:Med facit i hand så kan det vara saker som jag skulle gjort annorlunda. Tiden direkt efter Robinson var jobbig. Det kunde gå en hel dag utan man sedan åt jag hela natten:) första tiden sov jag med lampan tänd för jag fick panik när jag vaknade. Jag var ju tvungen att hålla liv i elden hela natten den fick inte slockna.
moderator:Kul att det kommer in så många frågor, tänk på att skriva kort - då är chansen större att Suzanna hinner svara!
Ann-sofie i Tör:Är du släkt med "Hero"
Suzanna Benjaminsson:Roddy är pappa till mina två äldsta killar. En väldigt bara sådan.
TT:Skulle du gjort om det om du blev erbjuden att vara med i Robinson igen?
Suzanna Benjaminsson:Det har varit en fantastisk resa och jag har fått lära mig mycket. Om jag skulle vara med en vända till så hade det fått vara mer mat och ett annat upplägg. Nu kan jag det här.
Arne Persson:Hej! Varför såg ni så välsminkade och fräscha ut hela tiden. hade ni tillgång till det lyxhotell som sades finnas i närheten av ert läger? Om inte, hur bar ni er åt? Blev ni sminkade före öråden? Hur fixade ni till håret och frisyren?
Suzanna Benjaminsson:Ha ha nej kära du vi hade verkligen inget sådant. Man blev jättbrun och det kanske var det. Tänderna och ögonvitorna blev kritvita. När man drog naglarna genom hårbotten blev dom helt svarta. Men det var ju bla att man inte såg ut som man kände sig:)
Arne Persson:Att jimmy hade en annan sida är ju litet naivt att hänvisa till. Självklart ville han binda dig och andra till sin sida genom sitt falskspel. Var inte så naiv, Sanna!
Suzanna Benjaminsson:Ja men så var det ju även för mig. Jag visste att han var duktig på att pakta. Så jag höll mig till honom så fick han sköta det. Jag är en känslomänniska och inte alls så iskall som han är. det var ju faktiskt lite med hans hjälp som jag tog mig fram. Det här är en tävling jag vill vinna.
Tony:Hur kan du vara kompis med såna som jimmy och anders,,är det inte svårt.
Suzanna Benjaminsson:Dom hade även en annan sida. Idag umgås vi inte mycket utan hör av oss för vi har en gemensam upplevelse att dela. Men tiden på ön var speciell. Det som hände där stannar där i min värld
Robin:Hur mogen är Jimmy och Anders som säger att dom ska skalla Hans om han hade kommit till Robinssonfesten
Suzanna Benjaminsson:Den sidan av Anders gillar jag inte...han är väldigt upprörd vad det gäller Hans dom har en konflikt. Jag tyckte om Hans. Jag har verkligen sagt till Anders att man säger inte så och jag står inte bakom dom orden. Det får stå för Anders
Mikael:Varför ändrad du dig vi utrösningen! Hade du hålit fast vid att ha kvar veronica så skulle du ju varit finalen! Veronica hade inte slagit dig i att så på pålen i vattnet. Om du nu kommit till finalen Tror du att du vunnit rösningen i slutet?
Suzanna Benjaminsson:jag ville ha kvar Jimmy i finalen för jag tänkte att dom hatar honom mer än mig. Jag tror att Veronica hade vunnit om vi satt i final.
Birgit:Hej Sanna!Jag har hållit på dej hela tiden.Vem har haft hand om dina barn eftersom du är ensamstående mamma? Du är fortfarande bäst!Kram!
Suzanna Benjaminsson:Min äldsta son är 19 år så han tar han om sig själv och han var hon sin pappa. Lucas läser i Arjeplog så han är inte hemma. Lilla Michelle var med sin Pappa. Jag hade aldrig lämnat dom så länge om jag inte visste att dom var omgivna med människor som älskade dom.
Sture:Hej. Man såg att ni drack vatten hela tiden men var fick ni vattnet ifrån?
Suzanna Benjaminsson:Vi hade fri tillgång till vatten och salt. Annars hade vi inte klarat oss
moderator:Fem minuter kvar! Har du en fråga, så passa på nu!
Robin:Jag undrar vad du tycker om pakter? Jag tycker det vore klart bäst och rättvisast om den som kommer sist i tävlingen skulle åka ut istället för utröstning
Suzanna Benjaminsson:det här är robinson..man vet aldrig vad som ska hända. Vi fick ingen regelbok när vi åkte så det var bara att gilla läget:) men det var det som produktionen var ute efter. Att bråka med våra hjärnor så vi blev förvirrade:)
Robin:Hej Sanna! Om Mats och Hans hade suttit i finalen vem tror du hade vunnit då?
Suzanna Benjaminsson:Då tror jag att Mats hade vunnit.
Ulla:Hej Zanna. Du var en jättebra i Robinsson synd att du inte vann jag hoppades hela tiden du var den ende som var värdig vinnare. Nu till frågan vad var det värsta på Robinsson förutom att ni inte fick mat så ni blev mätta?
Suzanna Benjaminsson:det värsta var att sakna sina barn och vänner. Det var även jobbigt att aldrig veta vad som skulle hända och att man blev fråntagen allt. Jag fick inte bestämma något utan fick lita på att produktionen tog hand om oss.
Tompa:Såg på bild i AB att du kramade Jimmy på en krog i Stockholm i lördags. Var var ni då någonstans?
Suzanna Benjaminsson:Jag vet faktiskt inte, det var ett ställe som hade bjudit oss och vi var där och dansade och tog farväl av robinsontiden:)
Ulla:Grattis Zanna du är BÄST.
Suzanna Benjaminsson:tack snälla du det värmer verkligen. Dom val jag gjorde därborta trodde jag var bäst just då. Alla känslor och tankar man hade var äkta och det var min verkliget under 2 måndade och jag har lärt mig otroligt mycket. Skulle aldrig vilja vara utan detta äventyr
Amanda:Vilka sakna du mest hemma?
Suzanna Benjaminsson:Såklart mina barn. Som mamma är dom det viktigaste i mitt liv.
moderator:Då var tiden ute, vi tackar Suzanna för att hon tog sig tid att svara på alla intressanta frågor!
Suzanna Benjami:Tack för alla frågor och alla ni som har stöttat mig. Jag kan prata om detta hur länge som helst. Men nu är det slut på min Robinsontid och jag ska minnas den med glädje. Tack all ni som har hejat på mig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".