Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från 2009. Alexandra Zazzi står med huvudet i grytorna och lagar så ”kylskåpsnära”, ekologiskt och klimatsmart...

Om Meny med Alexandra Zazzi och Klimatsmart mat

Publicerat måndag 8 juni 2009 kl 11.14

Alexandra Zazzi står i sommar med huvudet i grytorna och lagar så "kylskåpsnära", ekologiskt och klimatsmart som det bara går, samtidigt som vi i programmet försöker reda ut frågan om matens förhållande till klimatet. Har vi till exempel rätt att äta vad som helst, är frågan vi ställer oss i reportage och samtal?

I programmet försöker redaktionen bringa reda i den "klimatdjungel" som har uppstått i förhållande till maten, utan att göra anspråk på att kunna förklara allt.

Vid grytorna dyker även forskare, beteendevetare, meteorologer, biologer och klimatäventyrare upp. Ekoexperten, f d kocklandslagets Carina Brydling levererar krönikor med tuffa utmaningar och så får lyssnarna följa en småbarnsfamilj som under åtta veckor helt ställer om sina matvanor till klimatsmarta alternativ. Hur går det?

Programledare & kock: Alexandra Zazzi

Producent: Helene Almqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".