Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från 2009. Alexandra Zazzi står med huvudet i grytorna och lagar så ”kylskåpsnära”, ekologiskt och klimatsmart...

Om Alexandra Zazzi

Publicerat måndag 8 juni 2009 kl 11.14

Med ena foten i Italien och den andra i Sverige har Alexandra Zazzi lagat mat i restaurang, litteratur och teve genom åren. Som den äventyrare hon är (vinnare av Robinson 1998!), så kastar hon sig nu – full av nyfikenhet, förtjusning och frågor – in i radions och den klimatsmarta matens värld.

I programmet söker Alexandra och redaktionen vägar att tillreda mat som är kylskåpsnära, inte alltför krånglig och så snäll mot klimatet som det bara går, utan att vi för den skull slår knut på oss själva.

- Att vara klimatsmart är för mig att leva så vettigt som möjligt så att världen inte far illa. Att ta fram mitt sunda förnuft när jag handlar och leva gott på goda råvaror som är i säsong. Enkla medvetna val är mina ledord, säger Alexandra.

Alexandra bor i Göteborg, har lett matprogrammet "Köket" i TV4, drivit restaurang i Partille samt skrivit kokböckerna "Zazzis Pasta", "Zazzis Mat" och "Sunt med Zazzi".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".