Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från 2009. Alexandra Zazzi står med huvudet i grytorna och lagar så ”kylskåpsnära”, ekologiskt och klimatsmart...

Om Carina Brydling

Publicerat måndag 8 juni 2009 kl 11.14

Vår krönikör är en kock som är stenhårt övertygad om att det ekologiska, naturliga (utan tillsatser) och småskaliga går att föra in i allas vår kost. I programmet utmanar hon oss lyssnare med sina tuffa tankar kring klimat, politik och matval.

- Efter tjugo år i restaurang- och livsmedelsbranschen, har jag insett att all mat inte är självklar att sätta kniven i. Under mitt matnördsliv har jag alltmer förvandlats till en riktig gourmet - i bemärkelsen att jag väljer miljö-, hälsovänlig och naturlig mat som - enligt mig – är det mesta gourmet man kan vara!!

Carina bor i Stockholm, har tidigare varit medlem i Svenska Kocklandslaget, drivit restaurang i Åre, men ägnar sig numer åt receptutveckling, catering och föreläsningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".