Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sänder mitt i din vardag i P4 Skaraborg, 09.33 - 13.00.

Julkola

Publicerat tisdag 16 december 2008 kl 14.23

Limekola från Lillebill Wedebrand i Kvänum:
100 gr smör
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 dl socker
1 dl sirap
Smält smöret, blanda sedan i övriga ingredienser. Koka till kulprov.
Blanda sedan i rivet skal av 2 limefrukter.

Vaniljtoffé från Siv Andersson i Mariestad:
2 kkp socker
2 kkp grädde
4 msk sirap
100 g smör
1 msk vaniljsocker
Koka till kulprov. ( 1 kkp motsvarar ca 1½ dl)

Vaniljkola från Britt Hellmark:
1 msk smält smör
1 ½ dl socker
1 ½ l grädde
1 ½ dl sirap
2 msk vaniljsocker
Koka till 125-126 grader.

Chokladkola från Inger Brodin:
5 dl mjölk
250 gr socker
1 dl sirap
2 msk kakao
Sjud på spisen på medelvärme eller lite lägre.
Tillsätt sedan 75 gr smör och 1 tsk vanilj.
Låt koka lite till, så smeten klarar kulprovet

Chokladkola från Eva Helldén:
3 dl grädde
3 dl socker
1 ½ del sirap
1 msk smör
1 tsk vanilj
3 msk kakao
Blanda allt i en kastrull och låt sjuda ½-1 tim till kulprov.

Vaniljkola från Bodil Karlsen Eriksson:
1 msk vaniljsocker
3 msk vetemjöl
2½ dl strösocker
75 gr margarin
4 ’msk ljus sirap
Blanda allt i kastrull och koka ca 10 min. Hälla på bakplåts-
papper och skär i bitar när smeten kallnat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".