Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sänder mitt i din vardag i P4 Skaraborg, 09.33 - 13.00.

Recept Tess Nougatkaka

Publicerat tisdag 24 februari 2009 kl 15.35

Nougatkaka (32 stora bitar)

400 g smält smör
3 ¾ dl strösocker
13,5 dl havregryn
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
½ dl ljus sirap
½ dl potatismjöl

Garnering:

500 g Odense nougat

Gör så här:

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm, pensla pappret med lite av det smälta smöret.

Blanda samman alla ingredienserna, tryck ut massan i långpannan.

Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter, kakan ska vara lite lös, den stelnar sedan.

Hyvla nougat över kakan medans den fortfarande är varm så den smälter.

Dela kakan i bitar direkt, men låt den svalna i formen så nougaten stelnar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".