Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sänder mitt i din vardag i P4 Skaraborg, 09.33 - 13.00.

Stockagården i Källby

Publicerat onsdag 26 augusti 2009 kl 15.13
1 av 12
Per och Magnus har hjälp av polacker vid skörden. Vitkålen är så känslig så den skördas för hand och hanteras väldigt försiktigt. Minsta stöt och den blir förstörd. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg
2 av 12
Per Söderlund driver Stockagården tillsammans med ... Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg
3 av 12
... Magnus Claesson som är delägare. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg
4 av 12
Fröet som sätts är så litet och på relativt kort tid blir det till ett stort vitkålshuvud. 7 kg frön blir 1.300 ton vitkål. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg
5 av 12
Vitkålsfrön. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg
6 av 12
Vitkålen finputsas efter skörd och packas i lådor. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg
7 av 12
Torkel Falk odlar bl a broccoli, blomkål och purjolök bara 2 km bort från Stockagården. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg
8 av 12
Exempel på Torkels grönsaker. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg
9 av 12
Per och Magnus säljer tomater, vitkål och andra grönsaker i sin gårdsbutik eller "bänken" som Per kallade det. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg
10 av 12
... mer grönsaker till salu. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg
11 av 12
Per och Magnus odlar också tomater, både stora och små. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg
12 av 12
I detta lager kan de förvara vitkål ända fram till våren. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".