Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sänder mitt i din vardag i P4 Skaraborg, 09.33 - 13.00.

Pepparrotssoppa

Publicerat måndag 25 januari 2010 kl 11.57

4 portioner

Soppan:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
125g  pepparrotsost
2 dl grädde
2 dl créme fraice
3 tsk riven pepparrot (efter smak)
4 msk koncentrerad  kycklingfond
3 krm salt
färsk basilika ( garnering)

Krutonger:
6 skivor formfranska
25 g smör
1 msk olivolja
1  klyfta vitlök
1 krm salt och 1 krm svartpeppar

Gör så här 

1. Tillagning: Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet, häll på vatten, lite i taget
under vispning. Tillsätt kycklingfond och koka upp under omrörning. Tillsätt
pepparrotsost, crème fraiche och grädde, smaka av med pepparrot och salt. Låt
sjuda i 5 minuter.

2. Krutonger:  Dela brödet i små bitar (10*10 mm). Fräs krutongerna med smör och
pressad vitlök. Tillsätt olivolja, salt och peppar efter smak. Lägg krutongerna i
soppan  och garnera med basilikan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".