Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sänder mitt i din vardag i P4 Skaraborg, 09.33 - 13.00.

Varm korv med 2 hemgjorda tillbehör

Publicerat fredag 29 januari 2010 kl 15.00
Varmkorv med smoky salsa och crunchy mix. Foto: Christofer Johansson

Musik: Limp Bizkit - My way

4 pers

8 varmkorvar/grillkorvar
8 korvbröd

Tillbehör 1 – Smoky salsa

½ dl chilisås
2 msk sweet chilisås
1 tsk liquid smoke
3 krm torkad dragon
2 krm paprika pulver

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser
  2. (låt dra i kyl för mer smak)

Tillbehör 2 – Crunchy mix

1/2 dl rostad lök
50 g hasselnötter
100 g bladpersilja
flingsalt

Gör så här

  1. Lägg persiljan på hushållspapper, kör i micro ca 2min på full effekt
  2. rosta hasselnötterna i torr stekpanna till gyllene färg, hacka grovt
  3. blanda persilja, hasselnötter, rostad lök, salt

Dryck: Innis & Gunn Oak Aged Beer – Storbritanien - 19:90:- - (nr 11447)

Fatlagrad Ale från Storbritanien med fruktiga toner och medelbeska. Passar bra med det rökiga tillbehöret och den rostade löken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".