Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sänder mitt i din vardag i P4 Skaraborg, 09.33 - 13.00.

Polkagrispannacotta

Publicerat fredag 28 maj 2010 kl 15.00
Polkagrispannacotta. Foto: Christofer Johansson

Musik: Iggy Pop - Candy

4 pers

2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
½ dl florsocker
½ dl polkagrisar
Polkagrisspiraler

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten

2. Mixa polkagrisarna i matberedare till ett pulver

3. Koka upp grädde och florsocker tillsammans med polkagrispulvret

4. Krama ur gelatinbladen och tillsätt i smeten.

5. Häll upp i portionsglas, låt svalna och sätt in dem i kyl tills de stelnat, 1-2 timmar

6. Garnera med polkagrisspiraler vid servering

Tips: Detta basrecept på panna cotta kan varieras i oändligheten med smaksättningar, byt bara ut polkagrisarna. Panna cotta betyder förresten ”kokt grädde”

Dryck: Lenz Moser Trockenbeerenauslese – Österrike – 145:- (nr 12920)

Söt och nyanserat vin med inslag av saffran, aprikos och botrytis. Sötman i vinet matchar sötman i desserten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".