Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sänder mitt i din vardag i P4 Skaraborg, 09.33 - 13.00.

Chokladmousse med färska bär

Publicerat fredag 12 februari 2010 kl 15.00
Chokladmousse med färska bär. Foto: Christofer Johansson

Musik: 4 non blondes – Morphine and Chocolate

4 pers

200 g mörk choklad, 65-70% kakaohalt
1 dl rumstempererad mjölk 3%
½ dl florsocker
3 dl vispgrädde, 40%
bär, ex hallon, blåbär, björnbär

 

Gör så här

  1. Smält chokladen i microvågsugn
  2. Vispa grädden lätt, inte för fast
  3. Blanda mjölken i chokladen och blanda med slickepott till homogen massa
  4. Vänd försiktigt ner grädden och siktat florsocker i chokladen, vispa ej
  5. Servera moussen med valfria bär, garnera med en kvist citronmeliss

Tips: Moussen mår bäst av att serveras direkt, men kan förvaras i kyl innan, den kommer då att stelna något.

Dryck: Banyuls la Douceur des Terroirs 2004 - Frankrike 114:- - (nr 96566)

Starkvin med viss sötma och nyanserade toner. Smakar mycket torkad frukt, nötter, kakao och lakrits vilket passa perfekt till den kraftiga chokladen. Serveras vid ca 15 grader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".