Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sänder mitt i din vardag i P4 Skaraborg, 09.33 - 13.00.

Exotisk chevice på gravad lax med röd chili

Publicerat fredag 19 mars 2010 kl 15.00
1 av 2
Exotisk chevice. Foto: Christofer Johansson
Rivjärn för citron och lime. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg
2 av 2
Rivjärn för citron och lime. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg

                    

Musik: Red hot chilipeppers – around the world

4 pers

200g gravad lax
1 mogen mango
1 mogen kiwi
½ mogen papaya
½ rödlök
1 röd chilifrukt
1 lime
1 tsk finhackad gräslök
salt & peppar

Gör så här:

1. Skär fisken i tunna skivor

2. Skär mango, papaya, kiwi i små tärningar 0,5cmx0,5cm

3. Finhacka rödlöken, chili samt gräslöken

4. Blanda frukterna med limejuice och cest ifrån limen, smaka av med salt och peppar

5. Lägg i cocktailglas och toppa med laxen och en limeskiva

Dryck: Hugel Gentil  (nr 2108) 109:- (50% sylvaner, samt riesling, muscat, pinot gris och gewurztraminer.) Alsace Frankrike

Druvigt vin med liten sötaktig ton vilket behövs till hettan från chilin. Smak av
päron, honung och grapefrukt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".