Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sänder mitt i din vardag i P4 Skaraborg, 09.33 - 13.00.

Renklämma på rökt renhjärta med pepparrot och ruccola

Publicerat fredag 5 mars 2010 kl 15.00
Renklämma. Foto: Christofer Johansson

Musik: Bruce Springsteen – Hungry heart

4 pers

4 skivor mjukt polarbröd´
100g rökt renhjärta (om du inte får tag på ren, använda valfritt rökt köttslag)
1 dl philadelphiaost
½ dl creme fraiche
2 msk riven färsk pepparrot
30 g ruccola
salt och peppar

Gör så här

  1. skiva renhjärtat i tunna skivor
  2. blanda creme fraiche, philadelphiaost och pepparrot, smaka av med salt och peppar
  3. bred ett tunnt lager med cremen på tunnbrödet, lägg skivor av renhjärtat samt avsluta med ruccola
  4. rulla ihop och servera som mellanmål, eller skär upp i stubbar som snittar

 

Dryck: Wisby Weisse  21:90:- - (nr 1564)

Ljust öl med majoritet vete bas. Fruktigt öl med inslag av aprikos, skumbanan, vete och citrus. Passar utmärkt med den hetta som finns i pepparroten samt den lätta rökigheten från renhjärtat.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".