Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sänder mitt i din vardag i P4 Skaraborg, 09.33 - 13.00.

Bruschetta tomat, parma, mozzarella

Publicerat fredag 26 februari 2010 kl 15.00
Bruschetta. Foto: Christofer Johansson

Musik: Billy Idol – Rebell yell

4 pers

4 skivor vitt bröd av baguette typ
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 tomat
1 bit mozzarella
4 skivor proscuitto, serrano eller annan lufttorkad skinka
salt o peppar
färsk basilika 

Gör så här

  1. droppa olivolja över brödskivorna och stryk en vitlöksklyfta över
  2. rosta hastigt i stekpanna
  3. skiva tomat och mozzarella
  4. lägg först tomaten i botten av brödskivan, fortsätt med skinkan och toppa med mozzarellan. Salta och peppar samt ringla lite extra olivolja över
  5. Grilla snabbt i ugn med full effekt övervärme tills mozzarellan börjat smälta
  6. Garnera med färsk basilika

Dryck:  Allegrini Valpolicella Superiore 2006 – Venetien Italien – 99:- (nr 6010)

Lite kryddigt och nyanserat vin med inslag av körsbär, plommon och lakrits. Italiensk rätt – Italiensk vin – Mums!

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".