Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sänder mitt i din vardag i P4 Skaraborg, 09.33 - 13.00.

Ostron med granatäppelvinägrette och sesamvinägrette

Publicerat fredag 16 april 2010 kl 15.00
Ostron med granatäppelvinägrette och sesamvinägrette. Foto: Christofer Johansson

                    

Musik: Blue oyster cult - Godzilla

4 pers

Mängden ostron beror på hur många ni önskar

Granatäppelvinägrette

1 granatäpple
½ liten rödlök
1 liten knippe färsk koriander
2 msk äppelcidervinäger
1 dl neutral matolja
salt och peppar

Gör så här

  1. dela granatäpplet på mitten och plocka ur kärnorna
  2. finhacka rödlöken och koriandern
  3. blanda vinäger, olja, granatäpple, lök och koriander.
  4. smaka av med salt och peppar

Sesamvinägrette            

1 dl sesamolja
2 msk balsamvinäger
1 msk rostade sesamfrön
salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda olja, vinäger med rostade sesamfrön
  2. smaka av med salt och peppar.

Dryck: Georg Breuer Riesling Sauvage - Rheingau, Tyskland – 115:- (nr 5899)

Ungdomlig vin med inslag av melon, ananas, honung, citrus, mineral vilket matchar vinägretten och ostronens tydliga havssmak.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".