Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Mingel och möten inför helgen blandat med tips från nöjes-, kultur-, krog-,mat- och sportfronten.

3/4: Timjanmarinerad lammstek med mango- eller ananassalsa och råstekt vitlökspotatis

Publicerat fredag 3 april 2009 kl 16.00

4 skivor lammstek, 150-200 gram styck

Marinad:
1 dl rödvin
1 msk soja
1 msk tomatpuré
1 hackad vitlöksklyfta
½ dl olivolja
några hackade kvistar färsk timjan

Mango- eller ananassalsa:
1 burk krossade tomater
1 stor gul lök
1 mango eller ½ färsk ananas
1 tärning köttbuljong
1 msk soja

Vitlökspotatis:
2-3 potatisar per person
4-8 vitlöksklyftor

smör eller olja till stekning
salt, peppar

Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg marinad och lammskivor i en plastpåse och låt ligga över natten.

Hacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Tillsätt burktomaterna, buljongtärning och soja. Låt koka en halvtimme. Tillsätt lite vatten om det blir för torrt. Skär mango eller ananas i bitar och låt dem koka med i tio minuter.

Råstek potatisen tills den får vacker färg. Hacka vitlöken och låt den steka med de sista tre-fyra minuterna. Den får inte bli bränd.

Grilla de marinerade lammskivorna i het panna, cirka 1½ minut per sida. De ska vara rosa inuti!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".