Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Mingel och möten inför helgen blandat med tips från nöjes-, kultur-, krog-,mat- och sportfronten.

15/5: Bästa strömmingslådan

Publicerat fredag 15 maj 2009 kl 16.00

Nu leker strömmingen ute i skärgården! Den här lådan gjorde mamma, och den är gudomlig; lika god varm som ljummen eller kall!

Nu leker strömmingen ute i skärgården! Den här lådan gjorde mamma, och den är gudomlig; lika god varm som ljummen eller kall!

cirka 25 strömmingsflundror
smörgåskaviar
några dillkvistar
en liten kruka gräslök
2-3 dl vispgrädde
lite ströbröd
smör
aningen salt och peppar

Skölj de rensade och urbenade strömmingsfiléerna och låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg dem med skinnsidan ner och klicka på en sträng kaviar på varje. Hacka dillen och gräslöken och lägg på.

Rulla ihop filéerna. Lägg dem tätt i en smörad form. Salta och peppra försiktigt. Dra några strängar kaviar mellan raderna av filéer och runtom. Häll över grädden. Täck med ett tunt lager ströbröd och ett par smörklickar.

Grädda i cirka 200 grader tills grädden tjocknat och färgen är knäckbrun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".