Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Mingel och möten inför helgen blandat med tips från nöjes-, kultur-, krog-,mat- och sportfronten.

22/5: Mustig gryta för regnvädersdagar

Publicerat fredag 22 maj 2009 kl 16.00

(4 pers)

400-600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
2 stora gula lökar
5-6 vitlökklyftor
1 paket chorizo eller bratwurst (3 st korvar)
1 klick tomatpuré
1 klick tomatketchup
1 tärning köttbuljong
1 skvätt soja
lite salt, mycket vitpeppar
rejält med vitlökspulver
vatten efter behov

Bryn köttfärs i smör eller olja i en stekpanna. Salta och peppra lägg sedan över i en gryta. Bryn löken och sedan vitlök lätt i stekpannan, lägg över i grytan.

Tillsätt kryddor och tomatpuré, ketchup, soja och buljongtärningen. Späd med vatten och låt koka i minst en halvtimme.

Stek korven i bitar och lägg i grytan.

Äts med pasta, ris eller potatis eller bara med bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".