Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Mingel och möten inför helgen blandat med tips från nöjes-, kultur-, krog-,mat- och sportfronten.

29/5: Lerpottasill

Publicerat fredag 29 maj 2009 kl 16.00

En härlig variant av matjessill! Det finns fler sätt att göra den på, men här är mitt förslag:

(4 personer)

400 - 600 gram matjessill i bitar
8 kokta potatisar i skivor
1 stor röd lök eller två mindre, finhackade
4 kokta ägg, hackade
2-3 dl finhackat kryddgrönt (dill, gräslök, persilja)
150 gram smör, eller mer, om samvetet tillåter...

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en form. Bryn smöret ordentligt. Bottna formen med potatisskivorna och ställ in i ugnen två minuter, potatisen ska bara bli ljummen. Lägg på sillen och ställ in ytterligare en knapp minut.

Ta ut och häll över lök, ägg och kryddgrönt. Slå det rykande heta, brynta smöret över och servera direkt. Gärna med hårt bröd, ost, öl och kanske en nubbe. Nu är det sommar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".